گران‌فروشی در صدر تخلفات بانوان آرایشگر در مشهد | مهر و موم یک آرایشگاه زنانه در بلوار سجاد مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | سکه امامی از رشد قیمت در بازار طلا جا ماند پلمب یک کارخانه ماکارونی در تهران (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) دستور رئیس‌جمهور برای رسیدگی به دغدغه اخیر طلافروشان بیش از ۸ هزار بنگاه املاک در مشهد به کد کیوآر تجهیز شدند بیش از ۲ میلیون پروژه نهضت ملی مسکن چشم انتظار مشارکت‌های مردمی نفت سنگین ایران گران‌تر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) حدود ۶۰۰ تن ریواس از این شهرستان خراسان رضوی برداشت شد شرکت دخانیات ایران به دلیل فروش توتون فاسد ۱۶۰ میلیارد تومان جریمه شد چرا یارانه امروز واریز نشد؟ (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) بلوار توس مشهد و فایل‌های اجاره قیمت مناسب (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) ثبت‌نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) آیا سرمایه‌گذاری برای نصب پنل‌های خورشیدی در خراسان‌رضوی به‌صرفه است؟ قیمت روز ارز‌های مبادله‌ای (۲۵ اردیبهشت) | دلار کاهشی شد احیای کم‌جانِ بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) توزیع گوشت گرم گوسفندی تنظیم‌بازار در فروشگاه‌های «شهرما» مشهد + آدرس (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیش‌بینی برداشت ۸۵ هزار تن پسته در خراسان رضوی نمایشگاه کار شرق کشور خردادماه در مشهد برگزار می‌شود معنای «فوق العاده خاص» در فیش حقوقی چیست؟ | کدام کارمندان مشمول این امتیاز می‌شوند؟ نرخ دلار به کمتر از ۶۰ هزار تومان نزول کرد | حباب سکه چقدر شد؟ (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) برای اجرای طرح‌های اضطراری تأمین آب مشهد ۴۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است قیمت طلا امروز صعود کرد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) مرغ گران می‌شود؟ (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

روش سنتی جداسازی کلاله گل زعفران با ۴۰۰ سال قبل فرقی نکرده است

  • کد خبر: ۱۲۹۶۷۳
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۱
روش سنتی جداسازی کلاله گل زعفران با ۴۰۰ سال قبل فرقی نکرده است
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: عدم کمک دولت به ورود تجهیزات در صنعت زعفران باعث شده روش جداسازی کلاله گل زعفران که مرحله اصلی محصول نهایی زعفران است با ۴۰۰ سال قبل فرقی نکرده باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، در میان محصولات مختلف تولیدی در بخـش کشـاورزی ایـران، زعفران جزء محصولات خاص و سنتی کشور و استان خراسان رضوی به شمار مـی‌رود و به دلیل نقش قابل توجه آن در صادرات غیر نفتی هم جایگـاه ویـژه‌ای را بـه خود اختصاص داده است. زعفران از مزیت نسبی و اهمیت بالایی از نظر تولید، سطح زیر کشت، اشتغالزایـی و نیـز قابلیـت توسـعه برخوردار است.

سطح زیر کشت زعفران، در مشهد ۳۶۸۲ هکتار است. در سال گذشته عملکرد محصول زعفران به‌دلیل خشکسالی، گرمای تابستان، سایر تنش‌های محیطی و در نهایت آسیبی که به پیاز زعفران وارد شده، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و تولید آن در سال گذشته به میزان ۱۵ تن در کل شهرستان بوده است.
با توجه به دوره فشرده کاشت تا برداشت زعفران، این محصول در مشهد برای ۵۵۰ هزار نفر به طور مستقیم، غیر مستقیم و فصلی شغل ایجاد کرده است و حدود ۵۰۰۰ نفر هم در بخش فروش زعفران مشغول به کار هستند. مشهد قطب صادرات زعفران دنیا بوده و تعداد واحد‌های بسته بندی و فرآوری زعفران در این شهر ۲۲ واحد است که ظرفیت فراوری ۸۶ تن و اشتغال ایجادی برای ۲۸۱ نفر را باعث شده است.

روش سنتی جداسازی کلاله زعفران با ۴۰۰ سال قبل فرقی نکرده است

نایب رئیس شورای ملی زعفران در گفت وگو با شهرآرانیوز درباره وضعیت کشت زعفران در قطب تولید زعفران گفت: با محدودیت نیروی متخصص در این حوزه اگر دولت می‌توانست برای کشاورزان دستگاه جداسازی کلاله زعفران را تهیه کند مسلما دغدغه کشاورزان کمتر می‌شد و منجر به بهبود کیفیت این محصول می‌شد. در یک کیلو زعفران که فرد جداسازی انجام می‌دهد ۴ میلیون هزینه برای تولید کننده به همراه دارد و این روش ستنی جداسازی کلاله زعفران با ۴۰۰ سال پیش فرقی نکرده است.

غلامرضا میری تصریح کرد: مسلما با وجود این دستگاه جدا سازی علاوه بر اینکه در یک کیلو زعفران هزینه تولید به ۲۰۰ هزار تومان می‌رسید با استفاده از این دستگاه مواد خارجی که در زعفران وجود دارد و به دست مصرف کننده می‌رسد کامل حذف می‌شود و تبدیل به یک محصول باکیفیت می‌شود.

به گفته وی، درحال حاضر معدل کیفی زعفران در دنیا چیزی حدود ۲۲۰ تا ۲۳۰ است که اگر با دستگاه جداسازی کلاله محصول زعفران به دست بیاید این معدل کیفی به عدد ۲۷۰ می‌رسد و این عددی کیفی چیزی است که دنیا دنبال آن است. متاسفانه این اتفاق نیافتاده است و ۲۰ سال است که ما به دنبال این موضوع هستیم.

کاهش ۴۱ درصدی صادرات زعفران در شش ماه ۱۴۰۱

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی افزود: صادرات هم مشکلات خاص خودش را دارد و همین امر با عث شده تا پایان شهریورماه ۱۴۰۱، ۴۱ درصد کاهش صادرات داشته باشیم این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته ۹۵ تن میزان صادرات ما به کشور‌های هدف بوده که این عدد درشش ماه امسال به ۵۴ تن رسیده است. این کاهش ارتباط مستقیمی با موانع صادراتی موجود دارد که متاسفانه مسولان توجهی هم ندارند. بطوریکه آسیب جدی را تولید کننده، صادر کننده می‌بینید و جایگاه زعفران ما را زیر سوال می‌برد.

نایب رئیس شورای ملی زعفران تاکید کرد: باید شرایطی فراهم شود که زعفران را با هرقیمتی هم که شده نرخ آن را برای صادرات ثابت نگه داریم و ثبات را در بازار جهانی برقرار کنیم تا کشور‌های هدف در بلندمدت بتوانند به عنوان یک کشور تامین کننده روی ما حساب باز کنند. اما نوسانات قیمتی باعث شده واردکننده محصول اعتماد لازم را نداشته باشد.

قاچاقچی جای صادرکننده را گرفته است

میری افزود: موانع صادرات زعفران باعث شده قاچاق زعفران افزایش پیدا کند و شرایطی فراهم شده است که قاچاقچی جای صادرکننده را بگیرد و این تنها به این دلیل است که دلال، زعفران را به دلیل دور زدن موانعی که صادرکننده دارد ۲۰ درصد ارزان‌تر در بازار‌های جهانی عرضه می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->